Terug naar startpagina
 
DE KLOKKENTOREN
Ontwerp
Wasmodel
Invormen
Gegoten brons
Schuren en slijpen
Patineren
Kapstokken
 
KLOKJES & BELLEN
Boetseren
Wasmodellen
Invormen
Bronsgieten
Gegoten brons
Uitpakken
Schuren en slijpen
Patineren
Middeleeuws gieten
 
BRONS & MUZIEK
Bekkens
Gong
Klankbuisjes
Klankstaafjes
Metallofoon
Triangel
The 3 Bells
 
HAAGSE BRONSGIETERIJ
HAAGSE KLOKKEN
HAAGSE KANONNEN
 
ALGEMEEN
Gereedschap
Diverse Klokken & Bellen
Boeken
Downloads
YouTube-filmpjes
Links
Contact
Over de website
   

YOUTUBE FILMPJES
 
Kerkklokken maken in India.
Welkom bij Church Bell. Wij, de ALL INDIA KERK LEVERANCIERS, zijn een van de pioniers en toonaangevende fabrikanten en exporteurs van kerkklokken en andere kerkbenodigdheden zoals kruiken voor heilige Eucharistie, balustrades en enz. We zijn in dit werk sinds 1925 dat werd opgericht bij Vadakankulam, Zuid-Tamil Nadu in India, al meer dan vijfenzeventig jaar. Wij verzekeren de volledige tevredenheid van de klanten dat de klokken op een zodanige manier worden gegoten dat 100% kwaliteit gegarandeerd is. We gieten onze klokken in zuiver brons door onze traditionele vakman, volgens de specificaties van Britse Bell-makers. De klokken worden handmatig gemaakt. Een kleimal wordt bereid en bekleed met was. Daarna wordt de mal verwarmd en wordt gieten gedaan. Dit proces zorgt voor een goed geluid en een lange levensduur. In alle stadia wordt maximale aandacht besteed en alle voorzorgsmaatregelen getroffen om klokken te produceren met uitstekende kwaliteit van uitmuntendheid. De bellen worden vervaardigd in verschillende maten die in gewicht variëren. De belbokken worden getest en na voltooiing van het werk kunnen de klokken door de klanten bij ons worden geïnspecteerd voordat ze worden verzonden.
Church Bell Making Part 1
Church Bell Making Part 2
 
Bell casting in lost wax technique in Zuid-India
 
Een Romaanse Bijenkorf luidklok voor de Romaanse Bartholomäuskapel in Paderborn in Duitsland
In de periode van 22 juni tot 28 juli 2018 heeft een team van medewerk(st)ers in het Duitse Paderborn in 18 werkdagen, gewerkt aan het voorbereiden en gieten van een: 'Romanische Bienenkorbglocke nach Theophilus Presbyter AD 1075-1120 ' op middeleeuwse manier. De klok heeft een doorsnede van 38 cm. Het projekt stond onder leiding van Dr. Bastian Asmus van het Labor für Archäometallurgy uit Gundelfingen in Baden-Württenberg.
1. Bronze Casting: 1000 year old bell - Part 1 - The making of the core
2. Bronze Casting: 1000 year old bell - Part 2 - the core is finished
3. Bronze Casting: 1000 year old bell - Part 3 - making the wax model
4. Bronze Casting: 1000 year old bell - Part 4 - finishing of the wax model
5. Bronze Casting: 1000 year old bell - Part 5 - moulding - firing and the furnace
6. Bronze Casting: 1000 year old bell - Part 6 - casting the bell
 
Het gieten van een luidklok van 6000 kg. in Duitsland
In de 'Eifeler Glockengiesserei' in Brockscheid in Duitsland werden in 1998 klokken gegoten door de klokkengieter Hans August Mark. Een van de klokken was de Annunitata van 6010 kg met een diameter van 207,5 cm en een zware slagring.
Bij het invormen van de klokken werd gebruik gemaakt van een kleimengsel bestaande uit leem, paardenmest, baarden van gerst en koeienharen.
1. Der Glockengießer bell founder part 1
2. Der Glockengießer bell founder part 2
3. Der Glockengießer bell founder part 3
 
Luidklokken gieten in Engeland.
De oude klokken van de dominee zijn versleten, dus gaan we naar Whitechapel om nieuwe te kopen. Bij het invormen wordt gebruik gemaakt van paardenhaar, zand, klei, leem, paardenmest. De kern wordt in de oven gebakken. De kern en de mantel worden met grafiet ingesmeerd. Dat wordt gedaan om er voor te zorgen dat het brons niet aan de kern blijft plakken. De gieterijjongens en -meisjes beginnen te smelten en dan de toren in met nieuwe klokken en klepels.
How to Make a Bell - Hoe wordt een luidklok gemaakt
 
Klokkengieter Robert Sliz, Slowakije.
De middeleeuwse methode is het meest geschikt voor de kwaliteit van gieten en geluid van klokken. "Gietvormen worden gemaakt van een mengsel van klei, stro, paardenmest en andere ingrediënten. Dit mengsel is een perfecte thermische isolator en dankzij ingrediënten zoals stro is het ademend. Tijdens het vormen ademt de hele vorm letterlijk en helpt deze om gassen over het oppervlak af te voeren. Na het gieten zorgt het voor een langzame en soepele afkoeling van het gietstuk.
1. Het gieten van 3 klokken (3,7/1,65/1 kg) in kleivormen met middeleeuwse technieken.
2. Het gieten van 2 klokken (4,8 en 2,2 kg) in kleivormen met middeleeuwse technieken.
3. Het gieten van 4 carillion klokjes